‘Thuis’ nog veel mooier dan de mooiste reis.

Ik voel het gelijk –  De geborgenheid –  Ben nergens zo gelukkig als mijn eigen kleine stukje paradijs.

 

Sinds dinsdag 23 juli ben ik thuis. Nooit verwacht dat ik zo snel naar huis mocht gaan. Mijn bloedwaarden zijn heel vlot gestegen, dus de nieuwe donorcellen doen al goed zijn werk. Over 2 a 3 maand weten we pas hoeveel procent de nieuwe cellen actief zijn in mijn bloed.

Het gevoel dat ik anderen achterliet in het ziekenhuis deed mij wel wat. Ik kon even niet blij zijn voor mezelf. Je bouwt een band op met je lotgenoten en je wilt weten hoe het verder met ze gaat. Nu ik thuis ben kan ik dit beter loslaten, de eerste dagen was ik erg onrustig in mijn hoofd. Dit gaat steeds beter maar slapen gaat nog wel moeizaam.

Ondanks wat zware dagen door de chemo ben ik vrij snel hersteld. En waren de artsen altijd tevreden. Mentaal heb ik het in Amsterdam wel zwaarder gehad. Maar wat waren ze lief en wat een top zorg verlenen ze daar. De dag van de transplantatie was één van de mooiste dingen in mijn leven wat ik mee mocht maken, ik kon deze dag alleen maar dankbaar en blij zijn.

Het moment van de transplantatie.

Ik ben nog erg kwetsbaar en ben nu ook verkouden. Ik vermijd dus ook nog visite en grote bijeenkomsten. Ook mag ik bijvoorbeeld niet bij zieke/ verkouden mensen in de buurt zijn, en moet ik uit de buurt blijven van niet ingeënte kinderen.

Nu ik thuis ben merk ik hoeveel ik heb ingeleverd en wat de bijwerkingen doen van de afstoting medicatie (Ciclosporine), en de warmte helpt ook niet mee. Dus maar rustig aan en langzaam herstellen. Maandag ga ik weer voor een poliklinische afspraak naar Amsterdam, en hoor ik wanneer ik met de medicatie begin voor de wetenschap onderzoek, dit zal ook nog veel bijwerkingen geven. Ik hoop volgende week weer te kunnen sporten, in deze hitte zie ik dat niet zitten. In het ziekenhuis bewoog ik elke dag, en werd ik begeleid door een top fysiotherapeut. Ik ben er van overtuigd dat ik daardoor eerder ben hersteld.

Een vriendin van mij zwemt 31 augustus voor de stichting ’tegenkracht’. Een City-Swim in Zwolle. Deze stichting biedt (ex) kankerpatienten met een sportplan en begeleiding op maat, zodat zij fysiek en mentaal sterker hun periode van behandeling doorkomen en sterker staan in tijden van herstel. Het zal mooi zijn als jullie haar ondersteunen, doneren kan via onderstaande link en ieder bedrag is welkom! https://www.pifworld.com/nl/fundraisers/Tg3y7tlru4I/suzan-rouwenhorst?fbclid=IwAR0WPGASI8A3KknqWlHqyOZ1GpdsRU7XhQnTBL7ZmPRqXK51RM65A_prWy4

Geen één moment heb ik mij zorgen hoeven maken om onze kinderen, mijn schoonmoeder was bij ons thuis en mijn ouders konden daardoor veel bij mij zijn, dit was perfect voor mij! Stefan vloog heen en weer met de caravan en de kinderen. Helaas kregen de kinderen de waterpokken, en daardoor mochten ze niet bij mij komen. Toch heb ik wel een paar dagen met ze kunnen knuffelen.

Wat zijn wij blij dat er nog elke dag gekookt word voor ons, ondanks de warmte staat er elke avond weer heerlijk eten op tafel, dank jullie wel.

Dit keer een korter stukje van mij omdat ik merk dat dit al heel veel energie kost. Ik sluit af met mijn meest beluisterde nummer op spotify deze opname. ‘ Jezus liefde voor mij’

Laat mij verder groeien, laat vruchten opbloeien van uw heilige Geest. Maak mij overvloedig, standvastig en moedig, geef mij wat nog ontbreekt. Heer, werk met genade in mij, dat mijn hart U niet bedroeft. Heer, maak mij gehoorzaam en vrij: uw genade is mij genoeg.

 

Heel veel liefs, gelukkig weer uit het mooie Hattem!

Karlien.