‘Het Licht schijnt in het duisternis’

 =============================================================================

Mijn vijanden achtervolgen mij. Ze proberen me te doden. Het wordt donker om mij heen, alsof ik al dood ben.

Ik ben wanhopig, ik heb alle moed verloren.

Psalm 143: 3 tot 4

==============================================================================

Afgelopen weken ben ik bang geweest en leefde ik erg in onzekerheid. Mentaal heb ik het afgelopen 4 weken in het ziekenhuis zwaar gehad. De chemokuur is gelukkig goed gegaan, met milde bijwerkingen. Mijn haar is er weer af en ik beleef alles weer opnieuw. Ik heb geen tijd gehad om alle andere behandelingen en periodes te verwerken.

In deze opname kreeg ik een verkoudheidsvirus te pakken en werd ik verpleegd in een druppelissolatie. Ik mocht alleen op mijn kamer blijven en niet op de unit komen. Gelukkig mocht ik wel bezoek ontvangen. Soms was ik blij om te gaan slapen, zodat de dag weer voorbij was. Ik voelde me vaker alleen en ik ervaarde God soms ver weg!

Ik dacht steeds meer aan de dood en kon even geen muziek meer horen. Gelukkig had ik een mooi boek waarbij ik me gedachten ergens anders waren. Ik kon mijn emoties wel tonen en ik kon dit delen met mijn familie.

Ik hoopte dat ik voor kerst thuis kon zijn, en dit is gelukt, en daar zijn we heel erg blij mee! Afgelopen maandag ben ik weer thuis gekomen, daar zijn we heel erg dankbaar voor.

Afgelopen donderdag 19 december had ik een afspraak in Amsterdam om de verdere behandelingen te bespreken. Mijn bloedwaarden zijn te laag voor een beenmergpunctie, dus volgende week gaan ze dit opnieuw bepalen. De uitslag van deze punctie is belangrijk, om te weten of de FLAG-IDA chemo kuur heeft aangeslagen. Ze gaan namelijk de 2de stamceltransplantatie pas doen als er geen leukemie te vinden is in het beenmerg, ze willen een complete remissie) Dit is dus nog erg spannend. Maar het bloed was afgelopen donderdag goed en de planning staat voor nu dat ik 8 januari 2020 wordt opgenomen in Amsterdam, en op 15 januari krijg ik mijn 2de nieuwe stamcellen. En daar gaan we ook voor! Ik ben nog steeds heel erg strijdlustig en positief.

Bij thuiskomst was alles heel mooi versierd door mijn moeder en er  hangt een prachtige ster bij ons raam. Het licht van Christus, ja die ik heb afgelopen tijd niet altijd gevoeld. Maar het licht schijnt juist in de duisternis, en de duisternis heeft het NIET in haar macht gekregen. Het licht wint altijd. Jezus kwam bij ons, klein en kwetsbaar, en ineens zag alles er anders uit. Ik kan wel wachten op het allergrootste LICHT van GOD maar de liefde moet ik vinden in de kleine boodschappen. En dat hebben wij als gezin de afgelopen dagen zeker ervaren.

 

Het liefst huil ik niet als de kinderen er bij zijn, maar soms ontkom ik er niet aan. Van de week huilde ik in de armen van Stefan, en mijn oudste zoon Aron kwam naar mij toe, hij pakte een kleedje en pakte zijn eigen knuffel en die gaf hij aan mij, ook droogde hij mijn tranen weg met zijn vingertjes. Wat een troost wat een liefde….

Maar ook vele (kerst)kaarten die wij van jullie krijgen, cadeautjes, verwenpakketten etc. Het licht van Christus schijnt in al deze ontmoetingen, en dat is voor mij kerst!

Van een vriend van mij kreeg ik een prachtig lied door. Ik heb hem eerst wel 10 keer beluisterd. Het is een klassiek nummer waar je je voor open moet stellen, dit is niet altijd gemakkelijk. Het lied geeft mij kracht maar er komen ook veel emoties los. Vooral het Amen op het laatst. Ik deel het graag met jullie.

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=qp6lAefCCjI

Spotify:

De tekst van het lied staat hieronder (in Duits en Engels):

Johannes Brahms: “Geistliches Lied”
op. 30
 

text: Paul Flemming (1609-1640)

Laß dich nur nichts nicht dauren mit Trauren,
sei stille, wie Gott es fügt,
so sei vergnügt mein Wille!
Was willst du heute sorgen auf morgen?
Der Eine steht allem für,
der gibt auch dir das Deine.Sei nur in allem Handel ohn Wandel,
steh feste, was Gott beschleußt,
das ist und heißt das Beste.
Amen.
Do not be sorrowful or regretful;
Be calm, as God has ordained,
and thus my will shall be content.
What do you want to worry about from day to day?
There is One who stands above all
who gives you, too, what is yours.Only be steadfast in all you do,
stand firm; what God has decided,
that is and must be the best.
Amen.

 

Lieve mensen ik wens jullie op deze manier gezegende feestdagen en een mooi, gezond en liefdevol 2020! Ik hoop jullie allen heel gauw te ontmoeten!

Veel liefs van Karlien, maar ook van Stefan, Aron, Tobias en Siem.

================================================================================

U bent mijn God,

leer mij om te doen wat u wilt.

Wees bij mij en leid mij, help me om te doen wat goed is.

U bent machtig Heer, geef me weer kracht om te leven. U bent goed, bevrijd me uit mijn ellende.

U bent trouw, versla mijn vijanden, vernietig al mijn tegenstanders. Want ik hoor bij u.

Psalm 143 vers 10 tot 12

================================================================================